Mitalihakemukset lähetetään piirin II varapuheenjohtajalle
Ylil. Timo Mörskylle
Hauhonkatu 3, 13220 Hämeenlinna
tkmorsky(a)gmail.com
Reserviläisurheiluliiton ansiomitalit myöntää Reserviläisurheiluliiton hallitus kaksi kertaa vuodessa: Lippujuhlapäivänä 4. kesäkuuta ja Itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta. Lippujuhlapäivään mennessä käsiteltäviksi tarkoitettujen hakemusten tulee olla ResUL:n toimistossa maaliskuun 1. päivään ja Itsenäisyyspäivään tarkoitettujen syyskuun 1. päivään mennessä.
Reserviläisurheiluliiton ansiomitaleiden myöntämisen perusedellytyksenä on, että palkittava toiminta on tapahtunut Reserviläisurheiluliiton ja / tai sen toimialaan kuuluvan vapaaehtoisen maanpuolustusurheilun hyväksi, sisältänyt vastuunottoa yhteisistä asioista ja kokonaisuutena katsoen ollut aktiivista ja pitkäjännitteistä. Pelkästään sinänsä erittäin tarpeellinen ahkera osallistuminen joukon mukana ResUL:n koordinoimiin tilaisuuksiin, ilman omia vastuullisia tehtäviä ja niissä osoitettua näyttöä, ei siis ole tässä yhteydessä tarkoitettu palkitsemisperuste.
Myönnetty ansiomitali luovutetaan sen saajalle Reserviläisurheiluliiton sopivaksi katsotun valtakunnallisen tai -paikallisen tilaisuuden yhteydessä tai jäsenjärjestön tilaisuudessa Reserviläisurheiluliiton edustajan toimesta. Liittohallituksen vahvistamasta lunastusmaksusta vastaa ansiomitalin ehdottaja.
Hakuajat
Hakemus piiriin | Haettava ansiomitali | Jaettavissa | |
01.03. | kaikki ansiomitalit | 04.06. | |
15.08. | kaikki ansiomitalit ja ansioristi |
06.12. |
Ansiomitalit ja -risti
Reserviläisurheiluliiton pronssisen ansiomitalin myöntämisperusteena on vähintään viitenä erillisenä tai toisiaan seuraavana toimintavuotena ansiokkaasti hoidettu ResUL:n jäsenjärjestön piiri-, tai yhdistystasoinen, vastuullinen tehtävä. Näitä ovat esimerkiksi toimiminen valtakunnan- tai piiritason kilpailujen ja liikuntatapahtumien vaativissa järjestelyissä, ammunnan tai liikunnan kouluttajana kursseilla, jäsenenä piirin toimikunnassa, nimetyssä kilpailujoukkueessa tai muussa maanpuolustusurheiluun liittyvässä projektissa. Näitä ovat myös toimiminen perusyhdistyksen nimettynä ampuma- ja / tai urheilutoiminnan ohjaajana ja / tai aktiivisena toimikunnan jäsenenä sekä muut liitto-hallituksen mahdollisesti vastaaviksi katsomat erityiset maanpuolustusurheiluun liittyvät tehtävät.
Reserviläisurheiluliiton hopeisen ansiomitalin myöntämisperusteena on vähintään kahdeksana erillisenä tai toisiaan seuraavana toimintavuotena ansiokkaasti hoidettu ResUL:n tai sen jäsenjärjestön liitto-, piiri-, tai yhdistystasoinen, vastuullinen tehtävä. Näitä ovat esimerkiksi toimiminen valtakunnan- tai piiritason kilpailujen ja liikuntatapahtumien vaativissa järjestelyissä, ammunnan tai liikunnan kouluttajana kursseilla, jäsenenä liiton tai piirin toimikunnassa, valiokunnassa, kilpailutoimikunnassa, nimetyssä kilpailujoukkueessa tai muussa maanpuolustusurheiluun liittyvässä projektissa. Näitä ovat myös toimiminen perusyhdistyksen nimettynä ampuma- ja / tai urheilutoiminnan ohjaajana ja muut liittohallituksen mahdollisesti vastaaviksi katsomat erityiset maanpuolustusurheiluun liittyvät tehtävät.
Johtotehtävissä hopeisen ansiomitalin myöntämisperusteena on vähintään kuutena erillisenä tai toisiaan seuraavana toimintavuotena kokonaisuutena ansiokas ja aktiivinen toiminta liittotasolla ResUL:ssa esimerkiksi toimikunnan, kilpailutoimikunnan tai muun projektiryhmän puheenjohtajana, ResUL:n kurssin, kilpailun, kilpailulajin tai kilpailujoukkueen johtajana, liiton nimeämänä kilpailun valvojana, valmentajana, erikoisasiantuntijana tai muussa liittohallituksen mahdollisesti vastaavaksi katsomas-sa, vapaaehtoista maanpuolustusurheilua huomattavasti edistävässä johtotasoisessa tehtävässä.
Hopeisen ansiomitalin myöntäminen ei edellytä pronssisen mitalin aikaisempaa saamista. ResUL:n pronssisen ansio-mitalin mahdollisesta saamisesta tulee kuitenkin olla vähintään neljä vuotta ja uudessa ehdotuksessa tulee mainita myös palkittavan kaikki aikaisemmat, tässä tarkoitettuun vapaaehtoiseen maanpuolustusurheiluun liittyvät tehtävät ja ansiot.
Reserviläisurheiluliiton kultaisen ansiomitalin myöntämisperusteena on kokonaisuutena erittäin ansiokas, aktiivinen ja pitkäjännitteinen, yleensä yli kymmenen vuoden aikana tapahtunut toiminta pronssisen ja hopeisen ansiomitalin mukaisissa tehtävissä. Yksinomaan ResUL:n jäsenjärjestön vastaavissa maanpuolustusurheiluun liittyvissä tehtävissä edellytetään erittäin ansiokasta toimintaa vähintään kahdentoista vuoden aikana. Erityisiä ansioita voivat olla ResUL:n pitkäaikaiset ylemmät johtotehtävät yleensä, menestyksekäs toiminta ResUL:n edustajana kansallisissa tai kansainvälisissä kilpailuissa ja alan liittojen yhteisorganisaatioissa sekä liittohallituksen harkinnan mukaisesti myös muu ResUL:n ja sen jäsenjärjestöjen maanpuolustusurheilun hyväksi tapahtunut erittäin ansiokas toiminta.
Kultaisen ansiomitalin ehdottaminen ja myöntäminen ei edellytä hopeisen mitalin aikaisempaa saamista. ResUL:n hopeisen ansiomitalin mahdollisesta saamisesta tulee kuitenkin olla vähintään neljä vuotta ja uudessa ehdotuksessa tulee mainita myös palkittavan kaikki aikaisemmat, tässä tarkoitettuun vapaaehtoiseen maanpuolustusurheiluun liittyvät tehtävät ja ansiot.
Reserviläisurheiluliiton ansioristi voidaan myöntää liiton jäsenjärjestöön ja liiton koti- tai ulkomaiseen sidosryhmään kuuluvalle henkilölle tämän ansioista Reserviläisurheiluliiton toiminnassa.
Ansioristin yleisenä edellytyksenä on, että palkittava on toiminut aktiivisesti ja tuloksellisesti Reserviläisurheiluliiton ja/tai sen toimialaan kuuluvan vapaaehtoisen maanpuolustusurheilun hyväksi vähintään kymmenen vuoden ajan sen jälkeen kun hänelle on luovutettu Reserviläisurheiluliiton kultainen ansiomitali (RESUL kam).
Erityisestä syystä liiton hallitus voi poiketa em. aikarajasta.
Hakulomake ja ohjeet
Lataa tästä RESULin ansiomerkkijärjestelmän ohjeistus (pdf-tiedosto).
Lataa tästä RESULin ansiomitalien säännöt (pdf-tiedosto).
Lataa tästä RESULin ansioristin säännöt (pdf-tiedosto).
Lataa tästä RESULin ansiomerkkihakemus (pdf-tiedosto).