Turvallisuuspoliittisen tilanteen muuttua ratkaisevasti Euroopassa vuonna 2022 on jokaisen reserviupseerin tarpeen entistä paremmin pitää huolta tiedoistaan, taidoistaan ja toimintakyvystään. ”Ammu-liiku-kouluttaudu” on aina ajankohtainen kehotus reserviupseereille.

Vaikka kertausharjoitusten määrää on lisätty, on tarve kouluttautua laaja-alaisesti myös sijoittamattoman reservin osalta suuri.

Reserviupseeriliiton lisäksi muutkin reserviläisjärjestöt ovat päättäneet keskittää koulutuksensa pitkälti yhteisen koulutusjärjestönsä, Maanpuolustuskoulutuksen hoidettavaksi.

Maanpuolustuskoulutus MPK on maamme kattavin kokonaisturvallisuuden kouluttaja. Se on myös puolustusvoimien strateginen kumppani. Lukuisat reserviupseerit toimivat MPK:n kursseilla mm. kurssinjohtajin ja kouluttajina.  Uudistuneen lainsäädännön myötä MPK:n toimintaedellytykset vastaavat paremmin nykytilanteen tarpeita

Hämeen maanpuolustuspiiri muodostuu alueellisesti Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnista.

Hämeen maanpuolustuspiiri järjestää monipuolista kokonaisturvallisuuteen liittyvää koulutusta neljässä koulutuspaikassa. Koulutuspaikkoja ovat Hattulan koulutuspaikka Panssariprikaatin yhteydessä Parolannummella, Lahden koulutuspaikka Hämeen aluetoimiston yhteydessä Lahdessa, Tampereen koulutuspaikka Pirkanmaan aluetoimiston yhteydessä Tampereella ja Tikkakosken koulutuspaikka Keski-Suomen aluetoimiston yhteydessä.

Sotilaallisia valmiuksia palveleva koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti reserviläisille. Peruskursseille voivat osallistua muutkin kuin asevelvolliset 18 vuotta täyttäneet ihmiset. Jatko- ja erikoiskursseille voidaan hyväksyä vain varusmiespalveluksen suorittaneet. Puolustusvoimat tekee lopullisen hyväksymisen sotilaallisia valmiuksia palvelevaan koulutukseen.

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen koulutustarjonnan löydät koulutuskalenterista: www.mpk.fi/koulutuskalenteri. Tervetuloa mukaan!

Piirimme koulutusupseerina toimii yliluutnantti Timo Mörsky Hämeenlinnasta.

 

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen Etelä-Suomen maanpuolustuspiiri (ESMPP) järjestää yhteistoiminnassa Maavoimien esikunnan kanssa Maavoimat 202X -paikallispuolustusjoukkojen kehittäminen -webinaarisarjan.

Lue lisää

Akaassa järjestetään 20.5.2017 MPK:n kilven alla reserviupseereille ja reserviläisille Sotilaan taidot IV -kurssi. Kurssi on helppo peruskurssi kaikille asiasta kiinnostuneille.

Tarkemmat tiedot MPK:n sivuilta.

Ystävällisin terveisin,

Jukka Yrjölä

 

Arvoisa vastaanottaja

Vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen johtamisen koulutusohjelman valtakunnallisena erikoistason kurssina on kerran vuodessa järjestettävä johtamisen teemaseminaari.

Johtamisen teemaseminaarin kantavana teemana on tänä vuonna etäjohtaminen. Seminaari järjestetään Turussa 26.11.2016 klo 10.00 - 17.00. Aihetta käsitellään ensin asiantuntija-alustuksilla ja sen jälkeen open space-työskentelytekniikalla. Seminaarin osanottajilta odotetaan aktiivista osallistumista johtamiseen tai johtamiskoulutukseen, seminaarin paikkojen tullessa täyteen annetaan etuoikeus osallistumiseen MPKn perus- ja jatkotason johtamiskoulutuskurssien läpikäyneille henkilöille sekä johtamisen kouluttajille.

Tämän vuoden alustukset etäjohtamiseen ovat:
1) Maavoimien taistelu
2) Eettinen ulottuvuus etäjohtamisessa
3) Käytännön tarinoita etäjohtamisen eri ulottuvuuksista

Ilmoittautuminen viimeistään 13.11. aikana MPK:n koulutuskalenterin kautta: www.mpk.fi Kurssin numero on 1800 16 13021.

Kurssin järjestäjänä toimii MPK:n Lounais-Suomen maanpuolustuspiiri. Kurssin sisällöstä vastaa RUL:n koulutustoimikunta. Kurssi on sille hyväksytyille osallistujille vapaa osallistumismaksusta.

Lisätietoja: kurssinjohtaja Marko Honkanen (050 555 0182 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)

 

Tervehdys.

Tässä toivomuksella pikaisesti jakeluun pari MPK:n VEH-kurssia.

Terveisin,
Ilpo

---------- Edelleenlähetetty viesti ----------
Lähettäjä: Anne Seulanto <Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.>
Päiväys: 6. huhtikuuta 2016 klo 14.22
Aihe: KARTTA- JA KÄSKYNANTO SEKÄ TULENJOHTOTOIMINTA PUOLUSTUKSESSA

TERVEHDYS HYVÄ VÄKI,

15.-16.4. järjestetään kaksi pv:n tilaamaa vapaaehtoista harjoitusta:

Alkaa pe klo 17.00 ja päättyy klo 1800 mennessä lauantaina.

Kartta- ja käskynantoharjoitus kurssi ja
Tulenjohtotoiminta puolustuksessa kurssi

Kursseilla on tilaa, jos haluatte osallistua. Ilmoittautukaa allekirjoittaneelle ja Annelle viimeistään 8.4. perjantain kuluessa.

VEHkutsu ehtinee vielä perille ensi viikon loppuun mennessä, jos ei, saat sen perjantaina ilmoittautumispaikalla.

Terveisin,

Jorma Halme
Kanta-Hämeen koulutus- ja tukiyksikkö
Yksikön päällikkö
Puhelin +358 40582 1790
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Powered by JS Network Solutions